X

Блог

Най-лудият измежду лудите

blog-post-1Той не е от хората, които обичат да са здраво стъпили на земята. Предпочита да си виси на 20-тина метра над нея. Отговор на въпроса “Защо” така и не получихме. Може би точно затова Васко Димитров си остава най-лудият измежду лудите ни и екипирани до зъби ригъри, които строят сцената за първия концерт на Бон Джови в България.

Ако не сте много сигурни какво точно са “ригъри”-те, обясняваме:
“Ригър” е прабългарска дума, навлязла по нашите земи още с пристигането на Хан Аспарух. Значението й е неясно. Единственото, което знаем за нея е ,че с настъпването на българите към Западна Европа, тя била усвоена и от други народи. Така след няколко века скитане из Стария континент, думата стигнала и до Британските острови, където толкова я харесали, че решили да си я присвоят и обявят за своя. И започнали да наричат “ригъри” онези моряци, които работели с въжетата за разпъване на платната и качването на големи тежести на борда на корабите. Днес в целия Западен свят “ригъри” се наричат специализираните височинни работници, които строят сложни съоръжения на често спираща дъха височина.

Но ние продължаваме да настояваме, че думата си е чисто прабългарска! Иначе как ще се обясни фактът, че българите толкова ни бива в това?

Не че се хвалим...

Свържете се с нас

Използвайте формата, за да ни изпратите съобщение

Можете да ни намерите и на:
Телефон: +359/ 894502220
+359/ 894502222
e-mail:info@dveevents.com